16 september 2026 09:54
Welkom
Er zijn twee manieren om een boot te reserveren:
Voor beide manieren geldt dat je alleen boten kunt reserveren waar je zelf bevoegd voor bent. Bij de team reservering kun je meer boten tegelijk reserveren dan bij de persoonlijke reservering.
Voor beide manieren van reserveren ga je in het menu naar 'Reserveren > Afschrijfboek'.

Standaard zie je de huidige datum in dit overzicht. Met de knoppen of met het datumveld kun je naar de datum gaan waarop je de boot wilt gebruiken.
Klik dan in de rij van de gewenste boot in de kolom met de gewenste tijd. Standaard kom je dan in het scherm voor een persoonlijke reservering terecht. Controleer of de tijden (start en eind) correct zijn en of de juiste boot geselecteerd is. Eventueel kun je nog een reden selecteren waarom je de boot wilt reserveren.
Klik op de knop 'Res. + kopie' als je nog een andere reservering voor dezelfde tijd wilt maken, of klik op de knop 'Reserveren' als dit je laatste reservering is. Je keert dan terug naar het afschrijfboek.
Voor een teamreservering kies je bij 'Reservering' het team waarvoor je de reservering wilt maken. Je ziet hier alleen de teams waarvoor je de rechten hebt om een teamreservering te maken.
Er verschijnt nu ook een optie om de reservering wekelijks te herhalen, maar hier heb je niet veel aan. Je kunt niet verder dan 8 dagen vooruit reserveren.
Klik ook nu weer op 'Res. + kopie' als je nog een reservering voor dezelfde tijd wilt maken, of klik op 'Reserveren' als dit je laatste reservering is. Je keert dan terug naar het afschrijfboek.
Bij teamreserveringen kun je ook aangeven wie er in de boot gaat of gaan roeien. Ga daarvoor naar de menu-optie 'Reserveren > Team-reserveringen' en klik op de teamreservering die je zojuist gemaakt hebt.

Je ziet nu de details van de reservering en een lijst van de leden van je roeiteam. Je kunt de boot aan een of meer leden toewijzen door op het grijze bolletje voor de naam van het lid te klikken. Dit bolletje wordt dan groen. Daarmee is de boot aan dat lid toegewezen.
Met de knop 'Terug' ga je terug naar het overzicht van de team-reserveringen.
LET OP! Je ziet op deze pagina ook een knop 'Afgelasten'. Als je deze knop gebruikt om een reservering af te gelasten wordt er een e-mail naar alle teamleden gestuurd over die afgelasting. Als je de boot niet meer wilt gebruiken, is het beter om de boot via 'Mijn team reserveringen' op de Mijn DeGrift home pagina te annuleren. Dan wordt er geen e-mail gestuurd.

Als je een gereserveerde boot niet gaat gebruiken, kun je de reservering weer annuleren.
Dit kan op twee plaatsen:

Je annuleert een reservering door op de knop met het kruisje te klikken